Förbundsstämman 2020

Helgen den 21 mars hade jagvillhabostad.nu sin årliga förbundsstämma där vi valde en ny styrelse och beslutade om ett nytt bostadspolitiskt program. På grund av det rådande läget med risk för smittspridning av Corona-viruset hölls stämman digitalt – men det gick bra ändå!

Vi samlades på Skype och tog oss igenom den ordinarie dagordningen med hjälp av ett fantastiskt presidium som vägledde oss igenom hela processen. Vi fick även digitalt besök av Hyresgästföreningen och Riksbyggen som berättade om deras verksamheter och gav oss en inblick i nya innovativa sätt att lösa bostadsbristen på.

Även det bostadspolitiska programmet fick sig en uppdatering. Nu kan vi driva ännu skarpare förslag för att förbättra bostadssituationen för unga. Med anledning av det nya programmet skrev vi en debattartikel, ni kan gå in och läsa den här. Och om ni vill se det nya programmet i sin helhet så hittar ni alla handlingar här.

Vi valde även en ny styrelse, eller typ halvny. Emma Nilsson som har varit vice ordförande under året avgick och Sara Gommel som har varit ordinarie ledamot tog hennes plats. Vi kunde därmed välkomna Therese Jonsson som ny ledamot i styrelsen. I övrigt satt resten av styrelsen kvar och Emma Ringqvist valdes om till ordförande. Vi blickar nu fram emot ett nytt verksamhetsår där vi kommer att fortsätta driva våra frågor och kämpa för en bättre bostadsmarknad för unga!