Regeringen föreslår startlån för unga!

Igår gick regeringen ut med att de kommer att tillsätta en utredning för ta fram förslag på hur ett statligt startlån ska hjälpa förstagångsköpare på bostadsmarknaden.

När vi träffade bostadsministern och hans statssekreterare i våras tog vi upp frågan om statliga lån för unga – en fråga som vi har drivit länge. Vi är glada över att vi fick gehör för det och ser fram emot att fler unga kan ta sina först steg in på bostadsmarknaden.

Vi ser dock att unga är en bred grupp med olika behov. Vi tycker att det behöver bli lättare att komma in på den ägda bostadsmarknaden för unga som har en trygg inkomst, men det behöver också bli lättare att få tag på en hyresrätt. Vi hoppas att regeringen kommer att ta tag i den frågan också.  

/Emma Ringqvist, ordförande och Sara Gommel, vice ordförande.