Vi söker bostadsaktivister!

Jagvillhabostad.nu söker nu ledamöter till våra lokala styrelser i Uppsala, Malmö och Örebro. Vi är en ideell organisation som i enlighet med FN:s globala mål kämpar för ungas rätt till trygg bostad.

Jagvillhabostad.nu:s arbete vilar på feministiska, antirasistiska och demokratiska principer. Vi söker dig som är mellan 16-30 år, har tröttnat på bostadsbristen och vill vara med och göra något åt den. Lokalavdelningarna har årsmöte i maj så anmäl gärna ditt intresse redan nu. Du kan anmäla dig genom att fylla i detta formulär. Om du har fler frågor är du välkommen att kontakta oss på info@jagvillhabostad.nu

Mer om uppdraget

Uppdraget passar dig som till exempel är intresserad av projektledning, kommunikation, påverkansarbete, hållbar samhällsplanering eller utåtriktat arbete mot unga. Som styrelseledamot ingår att leda och genomföra det lokala arbetet tillsammans med resterande styrelsen.

Exempel på uppgifter som styrelseledamot: 

  • Opinionsbilda för ungas rätt på bostadsmarknaden
  • Erbjuda praktiskt stöd till unga i hur de kan navigera på en krånglig bostadsmarknad
  • Ordna evenemang och kampanjer för att sprida kännedom om organisationen
  • Mobilisera fler unga i kampen för en jämlik bostadsmarknad
  • Arrangera aktiviteter och fortbildningar för medlemmar 

Genom att vara engagerad i Jagvillhabostad.nu får du möjlighet att arbeta praktiskt för att stärka ungas livsvillkor, fördjupa dina kunskaper i bostadspolitik och bli en del av en rikstäckande gemenskap som brinner för en jämlik bostadsmarknad.

Specifika önskemål eller information

Inga förkunskaper krävs – vi utbildar och stödjer dig i ditt uppdrag. Du får möjlighet att lära dig mer om bostadspolitik, föreningsarbete, kommunikation med mera inom organisationen. Det som förväntas är att du har ett genuint engagemang för ungas livsvillkor, delar vår värdegrund och är intresserad av att utvecklas i ditt uppdrag. 

Minimiåtagande

Uppdraget sker på ideell basis och utifrån dina egna förutsättningar. Räkna dock med ett minimiåtagande på 4h/månaden under ett år. I ditt uppdrag förväntas du kunna delta på en digital grundutbildning (ca 3h), ungefär ett styrelsemöte i månaden samt i det löpande styrelsearbetet utifrån ditt eget intresse och ambitionsnivå.

När och var genomförs uppdraget: 

Uppdraget genomförs löpande i samarbete med övriga ledamöter i styrelsen under ett verksamhetsår.