Är du vår nya Generalsekreterare?

Jagvillhabostad.nu är en ideell ungdomsorganisation som jobbar aktivt med att göra något åt bostadskrisen. Vi opinionsbildar i bostadsfrågan mot politiker, företag och andra aktörer inom branschen. Vi driver även våra egna bostadsprojekt och tar fram aktuellt informationsmaterial om rättigheter och möjligheter på bostadsmarknaden. Organisationen består av ett nationellt förbund, med en förbundsstyrelse och ett förbundskansli, och lokalföreningar med ideellt engagerade. Vi söker nu en generalsekreterare som kan leda vårt kansli och bidra till att vi fortsätter utvecklas.

Som generalsekreterare leder och utvecklar du den dagliga verksamheten på förbundskansliet. Du får möjligheten att jobba i en ung och snabbrörlig organisation, och bidra till att stärka ungas röst i en viktig och aktuell politisk fråga. Det innefattar bland annat:

 • Arbetsledning av övriga anställda
 • Samarbete med förbundsstyrelsen i förbundets arbetsutskott
 • Hantering av organisationens ekonomi, ansökning av projektmedel och organisationsbidrag
 • Representation gentemot andra organisationer
 • Administration
 • Organisationsutveckling
 • Projektledning

För att lyckas i den här tjänsten tror vi att du har ett intresse för bostadspolitik och erfarenhet från medlemsorganisationer. Du är en organiserad och driven person, som trivs med att arbeta flexibelt, ta initiativ, vara kreativ och samarbeta. Du bör ha goda ledaregenskaper och konkret erfarenhet av ledarskap, gärna från ideella organisationer.

Kvalifikationer

 • Erfarenhet av arbete i medlemsorganisationer
 • Minst ett års erfarenhet från chefsroll
 • Intresse för bostadspolitik
 • God ledarskapsförmåga
 • Relevant akademisk utbildning
 • Erfarenhet av administration och budgethantering

Meriterande

 • Kunskap om bostadspolitik
 • Erfarenhet av ledarskap från ideell organisation
 • Kunskaper inom samhällsplanering eller liknande
 • Erfarenhet av arbete i politisk organisation

Vi erbjuder en heltidsanställning tillsvidare på 100% med start 15 juni eller enligt annan överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

För närvarande jobbar vi mestadels på distans hemifrån på grund av pandemin, men så småningom kommer vi att återgå allt mer till att jobba från kontoret i centrala Stockholm. Du behöver bo i Stockholmsområdet, eller ha goda möjligheter pendla när tjänsten kräver det. Tjänsten har målstyrd och flexibel arbetstid.

Vi strävar efter att vara en jämlik arbetsplats där alla – oavsett könsidentitet eller könsuttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsvariation, sexuell läggning eller ålder – har likvärdiga möjligheter, rättigheter och skyldigheter.

Vi har kollektivavtal, 35 timmars arbetsvecka och generös tilldelning av semesterdagar. Vi erbjuder friskvårdsbidrag och friskvårdstid. För oss är det viktigt att må bra på jobbet och ha en balans mellan arbete och allt annat i livet!

Ansökan

Ansök genom att skicka CV och ett personligt brev till vice förbundsordförande Johanna på johanna.clarin@jagvillhabostad.nu. Skriv “Generalsekreterare” i ämnesraden. Du kan också kontakta Johanna på mail om du har frågor om tjänsten. Sista datum för ansökan är 15/5 2021, men vi vill gärna rekrytera någon så snart som möjligt och kommer att behandla ansökningar löpande.