Dina Oetterli avgår som förbundsordförande

jagvillhabostad.nu:s fantastiska förbundsordförande Dina Oetterli meddelar att hon kommer att lämna ordförandeposten efter förbundsstämman den 26/3. Vi passade på att ställa henne ett par frågor!

Hur har det senaste året som förbundsordförande varit?

Det har varit helt magiskt! Jag har lärt mig hur mycket som helst, både om bostadspolitik, organisering och ledarskap. Men jag har också lärt mig nya saker om mig själv och hur man finner lösningar till komplexa samhällsproblem. Många aktörer och intressen är inblandade i bostadsfrågan men är det något jag kommit till insikt kring under året så är det; det är inte så svårt så länge den politiska viljan finns och där den politiska viljan inte finns behöver staten ta ett ökat ansvar både finansiellt och juridiskt.

Berätta om något du känner dig extra stolt över! 

Jag är stolt över att jag gav både Per Bolund och Märta Stenevi en varsin avhyvling i offentliga debatter! Efter avhyvlingen av Märta Stenevi blev jag uppkallad till möte med hennes statssekreterare. Där fick jag vänligt men bestämt förklara igen att politikerna utför ett dåligt jobb och att det är vår roll att ifrågasätta politikerna som fristående opinionsbildande organisation. 

Har du några medskick till nästa styrelse?

Jag hoppas lämna över ordförandeklubban till den yngre generationen och istället bli vald till ledamot och på så sätt fortsätta mitt engagemang i förbundet. Mitt medskick till nästa styrelse är att inte lyssna på politikernas bortförklaringar, slå hål på myterna, rannsaka argumenten ni möter och stå rakryggade när ni uttrycker er åsikt. Det är politikerna som ska skämmas.