Möt vår förbundsstyrelse 2022-2023

I helgen klubbade stämman igenom en ny förbundsstyrelse som består av 8 ledamöter. Tillsammans besitter de en bred kompetens inom bostadspolitik, ideell organisering, organisationsutveckling, medlemsvård och politiskt påverkansarbete.

Alexander Wilson van Deurs tar över förbundsordförandeposten efter Dina Oetterli som stannar kvar i förbundsstyrelsen som ledamot. Alexander är tidigare ordförande för jagvillhabostad.nu Uppsala och har ett långt engagemang inom föreningslivet liksom ett brinnande intresse för bostadspolitik.

Orättvisan i att inte alla unga har möjlighet att efterfråga ett tryggt boende är vad som driver mig. Lösningen är en social bostadspolitik vilket inte är särskilt mycket att begära, snarare något av det mest grundläggande i ett välfärdssamhälle men som bortprioriterats under väldigt lång tid. Jag ser fram emot att jobba tillsammans med den nya styrelsen och samtliga medlemmar i organisationen för att se till att bostadsfrågan kommer upp på den politiska agendan, säger Alexander.

Vice förbundsordförandeposten tas över av Marcus Karlén som arbetar inom politiken samt är vice ordförande för LSU (Sveriges Ungdomsorganisationer). 

– Jag kommer vända alla tegelstenar för att framtidens jagvillhabostad.nu ska ha starka lokalavdelningar, växande medlemsantal, omfattande studieverksamhet och vara en stark intresseorganisation som oavsett situation fortsatt värnar medlemmarnas intressen. Framöver väntar en intensiv valrörelse och vi har alla förutsättningar för att kunna visa våra makthavare att unga ska ha rätt till en trygg bostad, säger Marcus.

Förbundsstyrelsens tidigare vice förbundsordförande Johanna Clarin stannar kvar i styrelsen som ledamot.

Nyvalda ledamöter är:

Jonathan Sjölander, civilingenjörsstudent vid Chalmers med flertalet uppdrag i studentkåren. Jonathan jobbar också för GFS (Göteborgs förenade studentkårer) och driver studentbostadsprojektet GBG7000+.

Tove Bjelving, student i statsvetenskap och nationalekonomi vid Uppsala universitet med ett engagemang i Klimatstudenterna samt ett stort intresse för bostadspolitik.

Theo Rahm, student på politices kandidatprogrammet på Uppsala Universitet. Theo är också engagerad i Klimatstudenterna och har ett stort intresse för byggprojekt och en stärkt hyresrätt.

Sofia Engelbrektsson, student i statsvetenskap och nationalekonomi vid Uppsala universitet med ett intresse för att stärka förbundets arbete med feminism och klimat.

Stort grattis!