Vi deltar på MR-dagarna

Nästa vecka deltar jagvillhabostad.nu på MR-dagarna i Örebro och arrangerar miniseminariet ”Ungas rätt till trygg bostad”!

Temat i år är rätten till ett liv i trygghet och säkerhet, därför belyser vårt seminarium bostaden som mänsklig rättighet och som en grundförutsättning för att kunna garantera ungas sociala trygghet i stort.

Deltar i samtalet gör Lotta Schneider, förbundsordförande för Röda Korsets Ungdomsförbund, Ola Palmgren, valledare för Hyresgästföreningen och vår förbundsordförande Alexander Wilson van Deurs.

När? 18 november kl. 15.00-15.30
Var? Lilla scenen

Det är kostnadsfritt att ta del av hela MR-dagarnas program på Lilla- och Globala scenen, utställartorget och Fredstorget. Hoppas vi ses!

“Rätten till bostad finns formulerad i FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, i vår grundlag och i kommunallagen. Trots det saknar hundratusentals unga tillgång till en trygg bostad. Hur påverkar det ungas liv? Hur kan bostadspolitiken användas för att skapa ett tryggare samhälle för unga? Vilka åtgärder krävs för att säkra ungas rätt till trygg bostad?”