Ledig tjänst: Projektledare för projektet Unga om bostadsdiskriminering

Om tjänsten

jagvillhabostad.nu söker projektledare för ettårigt MUCF-finansierat projekt: Unga om bostadsdiskriminering. Projektet syftar till att belysa ungas egna röster, upplevelser och kunskap om diskriminering på bostadsmarknaden utifrån intersektionen mellan att vara ung och övriga diskrimineringsgrunder. Projektet ska genomföra insamling av ungas upplevelser och kunskaper som ska resultera i b.la en kunskapsrapport, föreläsning med tillhörande workshop och slutkonferens. Som projektledare kommer du att ha huvudansvar för planeringen och genomförandet av projektet.

Projektstart sker 30 september 2024 och projektet finansieras av Myndigheten för ungdom- och civilsamhällesfrågor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter: 

 • Planering, dokumentation och löpande uppföljning av verksamhet och budget i projektet
 • Rekrytering och samordning av deltagare
 • Insamling av kvalitativt- och kvantitativt underlag 
 • Kontakt och samordning med samarbetspartners samt andra relevanta aktörer
 • Framtagande av slutgiltig rapport samt föreläsning
 • Spridning av projektet b.la genom slutkonferens och digital kampanj
 • Integrering av föreläsning och kunskap i ordinarie verksamhet
 • Slutrapportering av projektet 

Profil

Vi söker dig som är trygg i att självständigt driva föränderliga processer framåt och gillar att samarbeta med andra. Det är viktigt att du har förmåga att skapa trygga rum för samtal och bygga förtroende hos både unga och samarbetspartners. För tjänsten bör du även vara strukturerad, handlingskraftig, analytisk och kommunikativ. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten. 

Vi söker dig som har: 

 • Utbildning inom relevant område inklusive kunskap om intersektionellt perspektiv, diskriminering och antirasistiskt arbete 
 • Kunskap och erfarenhet av att leda liknande projekt inom civilsamhället
 • Kunskap och erfarenhet av kunskapsinsamling och framtagande av större rapporter 
 • Erfarenhet av budgetansvar och budgetuppföljning 
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i skrift på svenska

Meriterande: 

 • Erfarenhet av delaktighets- och dialogarbete med unga 
 • Erfarenhet av att ta fram och hålla föreläsningar/utbildningar 
 • Erfarenhet av att planera kampanjer och evenemang
 • Kunskap om bostadsmarknaden och bostadspolitik 
 • Levda erfarenheter av diskriminering 

Anställning

Tjänsten vi erbjuder är en ettårig projektanställning på 100% med kollektivavtal och målstyrd arbetstid med 35 h/vecka. Helg och kvällsarbete förekommer. Resor till olika orter ingår också i tjänsten. Tjänsten startar 30 september och är i första hand placerad hos kansliet i centrala Göteborg. 

Ansökan

Sista ansökningsdag är 15 augusti. Intervjuer kan komma att genomföras från och med 1 augusti. På grund av semesterperiod kommer återkoppling ske tidigast den 29 juli. Ansök genom att maila CV och personligt brev till jobb@jagvillhabostad.nu

Frågor kring tjänsten besvaras av Sanna Carlin, kanslichef, på sanna@jagvillhabostad.nu

Om jagvillhabostad.nu

jagvillhabostad.nu är ett ungdomsförbund som jobbar för alla ungas rätt till en trygg bostad. Det gör vi genom att konsumentupplysa, utbilda och påverka inom bostadspolitik. Vårt viktigaste uppdrag är att stå upp för alla ungas rätt till en trygg bostad genom att bevaka och agera utifrån ungas behov, rättigheter och intressen. jagvillhabostad.nu är en partipolitiskt- och religiöst obunden organisation som arbetar utifrån feministiska, antirasistiska och demokratiska principer med hänsyn till klimat och miljö.