Bostadsbristen består

Projektledaren för Jagvillhabostad.nu syns idag i en stor artikel om bostadsbristen i Metro. Dessutom har Metro räknat ut att Perssons vallöfte om 120 000 bostäder inte kommer att uppfyllas, man kommer vara 30 000 bostäder kort.

Metro har under denna vecka haft en serie om unga, som började med generationsklyftorna som bara ökar, arbetslösheten och idag om bostadsbristen. Sofia, 28 år, har flyttat cirka 9 gånger de senaste åren och börjar bli trött på att kuska runt. Just nu bor hon bra i andra hand hos en släkting. Men det har inte varit så lätt alltid. I Uppsala hann hon bli färdig som student innan hon blev erbjuden en studentlägenhet.

“- Jag har kompisar som jobbar heltid och läser halvfart på universitetet bara för att inte förlora sin studentlägenhet, berättar Sofia.”

Sofia menar att det kanske är ok att flytta runt som ung men när man gjort det ett par år är det inte lika roligt. Nu tycker hon att det är dags att ta bostadsbristen på allvar.

“- Man har talat om problemet i flera år nu utan att särskilt mycket händer. Det är bra att det byggs lite mer. Men det byggs fortfarande alldeles för lite och för dyrt. Vem har råd med en månadshyra på 5 000-6 000 kronor för en etta, undrar Sofia Larsson.´”

Fotnot: I artikeln står det att Sofia säger att det är “nästan omöjligt” att få tag på en bostad i Stockholm. Det har hon INTE sagt, och det är det heller inte, det tar bara för lång tid. Så ställ er i kö och ge inte upp hoppet.