Jagvillhabostad.nu i Argument

Jagvillhabostad.nu var med i tv-programmet Argument och diskuterade bostadsbristen bland unga. Med i programmet var också bostadssökande Lin från Göteborg och Ewa Thalén Finné från moderaterna. Det handlade mycket om huruvida den nya regeringen kan få bukt med bostadsbristen bland unga.

I programmet diskuterades ungdomsförbundens politik, narkotika och ungas bostadssituation. I heta stolen satt Lin Lenander från Göteborg, som nu måste flytta hem till sin mamma för att hon inte hittar en bostad. Ewa Thalén Finné hade egentligen inga direkta svar på vad man ska göra i Lins situation men tror mycket på att skapa en konkurrens på marknaden för ökat byggande.

Jagvillhabostad.nu pratade om att man ännu inte visat från den nya regeringen hur man vill arbeta med ungas bostadsbrist, och att man måste skapa möjligheter för att bygga direkt till unga, inte bara för flyttkedjor. Vi menade också att det är tråkigt att man lägger ner Boutredningen, samt att Mats Odell pratar om att man kan välja sitt boende och att det finns en mängd olika bostadserbjudanden till buds på marknaden. Det visar att han inte riktigt har koll på hur det ser ut för unga idag.

På det stora hela var det en intressant diskussion, som förhoppningsvis satte ungas bostadsbrist på agendan igen för den nya regeringen.