Mats Odell vill att studenter ska bli inneboende

Mats Odell (kd) som är ministern med ansvar för bostadsfrågor, vill att bostadsbristen för studenter och unga ska lösas genom att de bor inneboende hos de som har stora bostäder.

Antalet svenskar som fyller 20 år kommer öka varje år under resten av decenniet, och enligt Sydsvenskan erkänner nu regeringen att de unga kommer få det svårt att hitta bostäder. Därför vill nu Mats Odell att reglerna kring uthyrning av en del av bostaden ska ses över:

“-Människor som har stora bostäder ska kunna hyra ut en del av den utan att drabbas av en orimlig beskattning”, säger han till SVT:s Rapport.

Han säger också att avskaffandet av de statliga subventionerna för hyresrätter och studentbostäder kommer leda till att bostadsbristen blir värre, i alla fall till en början, då det blir en svacka innan marknaden anpassar sig. Men Odell menar att lösningen inte är subventioner.

Konstigt att ett så allvarligt problem som bostadsbristen ska behandlas med åtgärder om inneboende. Jagvillhabostad.nu undrar om Odell är medveten om att en stor del av alla studenter har barn? Ska de bo i källaren hos en tant med hela familjen eller? Det är ett slag i ansiktet på såväl unga som studenter att “lösa” deras bostadsproblem med ett förslag om fler inneboende. Skäms herr minister!

Källa: Källa Sydsvenskan 13/11-06