Reinfeldt vill utreda segregationen

Statsministern vill tillsätta en grupp som ska utreda varför allt fler svenskar känner sig utanför. Fredrik Reinfeldt vill utreda hur segregationen ska kunna minska i Sverige, och en bakomliggande orsak till utredningen är det ökade stödet för Sverigedemokraterna.

Än så länge är gruppens sammansättning inte klar. Reinfeldt antyder dock att det kan bli aktuellt med personer som bor i utsatta bostadsområden, liksom möjligen internationella forskare som har idéer om hur skolan kan bli bättre och hur fler ska få arbete.

Man har heller inte gett några skriftliga riktlinjer för gruppen som ska börja sitt arbete i januari.

“- Jag har inte uteslutit att många moderater kan bidra, men jag tror att man ska vara medveten om att det välorganiserade Sverige har sina begränsningar i att det når inte fram överallt, det gäller politiska partier, det gäller intresseorganisationer, det gäller fackliga företrädare, säger Fredrik Reinfeldt.”

Trots att man har haft ett stort antal utredningar tycker statsministern att dessa har missat väldigt mycket, eller inte fått politisk kraft i Sverige att förändra förhållandena.

Källa: Ekot 20/12-06