Bostadspolitik inte prioriterat i partierna

Jagvillhabostad.nu gjorde ett litet test för att se vilka i de olika partierna som officiellt har koll på bostadspolitiken och om partierna själva vet vem det är. Det ger en signal om hur högt frågan är prioriterad, anser vi. Rundringningen var minst sagt nedslående.

Vi ställde frågan “vem bland era politiker kan man vända sig till om man har en fråga om bostadspolitik, har ni någon bostadspolitisk talesperson eller så?” och frågan ställdes direkt till de olika partierna kanslier.

centerpartiet var det ingen som visste vem vi skulle kontakta utan de vidarebefordrar till regeringskansliet som blev ganska förvånade över att partiet inte har koll på detta. Inget svar där förutom att den enda ordinarie ledamoten i civilutskottet (som har hand om bostadsfrågorna) är Lennart Pettersson. Lennart har inte någon motion eller interpellation om bostadspolitik.

Folkpartiets kansli visste inte heller, men vi blev hänvisade till den politiska sekreteraren Ulf Schyldt. vad vi förstått är det Lars Tysklind, som är bostadspolitiskt ansvarig och det bekräftar han på sin egen hemsida (där du bland annat kan ställa frågor till honom www.folkpartiet.se/tysklind).

Moderaternas växeltelefonist erkänner att hon ärligt talat inte vet och inte får upp någon information. Istället hänvisar hon till Jonas Falk, som är handläggare.

vänsterpartiet visste de ganska omgående att det var Yasmine Carlsson som är sakkunnig och att politikern heter Egon Frid. Liksom vänsterpartiet visste miljöpartiet att det var Jan Lindholm som ansvarar för frågan. Småpartierna har visst koll!

socialdemokraterna kopplas vi till informationsavdelningen som säger att det borde vara Carina Moberg eftersom hon är gruppledare för s i civilutskottet och ordförande i för hela civilutskottet, men några garantier fick vi inte.

Det absolut roligaste samtalet gick dock till kristdemokraterna. Enligt partiets växel har de nog ingen som är ansvarig för bostadspolitik, utan man får prata med Daniel Liljeborg, som är sakkunnig. Kd glömde visst bort BOSTADSMINISTER Mats Odell.

Men trots att man inte kan låta bli att skratta är det egentligen tragiskt att så få partier prioriterar bostadsfrågan överhuvudtaget. Det är dags att vi ändrar på detta och gör politikerna uppmärksammade på bostadsbristen!