Debatt om bostäder i UNT

I dagens UNT skriver vice ordförande för Uppsala studentkår, Susanna Hansson, om studenternas bostadssituation i Uppsala. Under en tid har en debatt pågått på Uppsala Nya Tidnings insändarsida, om just bostadsfrågan.

 Susanna Hansson menar att man i debatten om bostadsmarknaden i Uppsala glömt bort en viktig målgrupp nämligen Uppsalas studenter. Hon menar att många fortfarande lider av bostadsbristen. Detta skapar problem för såväl individen som universitet som får studenter som inte kan fokusera på studierna, menar hansson.

Vice kårordförande ger också en känga till bostadsminister Mats Odell (kd) som påstått att det finns en mängd bostadserbjudanden att ta ställning till för den enskilde. Hansson undrar var alla dessa bostäder finns. De flesta studenter har inte råd att köpa en bostad och då försvinner många av de erbjudanden som Odell pratar om.

Hon efterfrågar också ett varierat utbud av studentbostäder eftersom studenter är en heterogen grupp med olika behov.

Tidigare inlägg från såväl socialdemokraterna som moderaterna har handlat om ombildningar och rätten till en bostad. Även av Peter Gustafsson (s) kritiserades Mats Odell för borttagandet av investeringsstöden till hyresrätter.

Källa: Uppsala Nya Tidning 15/1-07