Jagvillhabostad.nu i Ekot

Den 10 januari sände Sveriges Radios Ekonyheter en intervju med nätverkets projektledare Sofia Larsson, där hon pratar om regeringens bostadspolitik och om vårt planerade möte med Mats Odell.

I intervjun diskuteras regeringens slopade bidrag till bostadsbyggande och Mats Odells uttalande som ny bostadsminister då han sade att det finns en hel mängd bostadserbjudanden att ta ställning till för den enskilde. Med de minskade bidragen tror många att antalet nybyggda hyresrätter kommer minska till förmån för bostadsrätter.

Sofia Larsson säger:
“-Vi är inte negativa till bostadsrätter i sig, utan vi tycker att det är bra. Däremot ser vi att majoriteten av de unga, majoriteten av dem som är medlemmar hos oss, har inte råd med en bostadsrätt. Men vi är positiva till kreditgarantier, till exempel, som regeringen har varit inne på.”

Snart ska nätverket träffa Mats Odell och Sofia kommenterar hans första uttalande i radio, där han sade att det finns en hel mängd bostadserbjudanden som man måste ta ställning till, så här:

“-Det här reagerade vi jättestarkt på och vi skickade faktiskt ett pressmeddelande om att Mats Odell säger att det finns en mängd bostadserbjudanden och man ska välja om man har råd att bo. Det är väl en felsägning hoppas jag. Överhuvud taget ser han bostadsmarknaden på ett helt annat sätt än vi gör. Vi har inga bostadserbjudanden. Därför tycker vi att det är viktigt att vi träffar Odell personligen och förklarar hur det faktiskt ser ut för unga idag.”