Jagvillhabostad.nu vill bygga enkelt

Jagvillhabostad.nu tycker att man ska sluta bygga flashigt och istället se till att det blir billigt. Nätverket var i Göteborg för att påverka stadens byggnadsdirektör. Och enligt webbfrågan på punkt.se håller läsarna med, över 78 procent vill bo enklare och billigt.

Man ska ta bort golvvärmen, glömma varmluftsugnen och låta hyresgästen köpa hatthyllan själv enligt nätverket Jagvillhabostad.nu.

“- Så billigt som möjligt och anpassat efter behov, det är vårt mål, säger Göteborgskoordinatorn Tobias Olsson.”

Under sitt besök i Göteborg träffade Tobias Olsson och Linn Matic Lars Ivarson, direktör för stadsbyggnadskontoret, och idag har de ett hemligt mötet med ett större bostadsbolag.

“- Vi ser det som en chans att få förklara nyttan med vårt projekt. Vi vill att man ska bygga billigt för unga vuxna och inte bara för studenter, säger Tobias Olsson.”

Nätverket menar att arbetet hittills haft effekt, då politikerna har lovat 1000 lägenheter för unga människor under mandatperioden. Dessutom har det inrättats ett kösystem för allmännyttans lägenheter.

Men det har tagit tid att etablera sig för Jagvillhabostad.nu i Göteborg. 2003 testade nätverket en “totalt ironisk” kampanj – och resultatet blev väl sådär.

“- Vi skojade om Göran Johansson och efter det var det väl lite kört i Göteborg. De tycker vi är jobbiga, men vi fick många nya medlemmar, säger Tobias Olsson. “