Bosökarskola i Bergsjön

Medborgarkontoret i Bergsjön har dragit igång en bosökarskola eftersom de har märkt att många har svårt att få tag på lägenheter via Boplats Göteborg. De ska lära ut hur man ska fylla i formuläret för att man ska få så stor chans som möjligt.

Bosökarskolan har öppet mellan 10 och 12 under 7 tillfällen under våren. Den 7 februari fick bland andra Kediga Ahmed och Alex Jansson hjälp av Birgit Andersson Fräjdin med sina ansökningar. Tipsen var bland annat att inte snäva in ansökningarna för mycket och att poängtera om man har borgenär och flera jobb.

Tidningen skriver också:

“Birgit Andersson Fräjdin tror att de långa väntetiderna på Göteborgs hyresmarknad nu är över, efter att kommunen infört ett så kallat anmälningsdatum i ansökningarna på Boplats.
När någon anmäler intresse på en lägenhet ska bostadsbolaget ta hänsyn till hur länge den sökande stått anmäld. Men att ta hänsyn till väntetiden är dock bara en rekommendation.
– Det finns inget som tvingar oss att göra det, säger Helena Mehner, marknadschef på Familjebostäder.”

Jagvillhabostad.nu tipsar stadens politiker att införa en bostadsförmedling med kötid, så slipper man starta bosökarskolor. Då får den som är först i kö lägenheten, utan godtycke. Kanske kan vara något?

Källa: Expressen 7/2-07