Uppsats om VillBo

Chalmersstudenten Åsa Marie Andersson, som läser till arkitekt, har skrivit en uppsats om Huddingeprojektet VillBo, som hon kallar “VillBo – Ett exempel på bostadsbyggande för unga”. I uppsatsen kan ni läsa om hur hela idén startade, hur arbetet gått under resans gång och Åsas kommentarer till husets utformande.

Ur uppsatsen: “Hösten 2007 kommer de första unga vuxna att flytta in i det så kallade VillBo-huset i Huddinge utanför Stockholm. Huset har kommit till efter ett initiativ av nätverket Jagvillhabostad.nu och har de lägsta nyproduktionshyrorna i regionen. Unga har helt enkelt tröttnat på bostadsbristen och börjat agera! Vilka önskemål har de haft på boende? Vad blir det för typ av bostäder? Hur har de kunnat bygga så billigt? Vad är bra och vad är mindre bra?”

Här kan du ladda ner uppsatsen i pdf-format!