Senaste nytt om VillBo

Byggprojektet i Huddinge utanför Stockholm, VillBo, rullar vidare i rasande takt. Nu är husets ytterväggar klara, taket på och det är fullt möjligt att gå in och inspektera. I december 2007 kommer de första flyttlassen rulla och nyligen tog Jagvillhabostad.nu med oss intresserade för ett studiebesök.  

Jagvillhabostad.nu tog 2003 initiativ till huset VillBo genom att kontakta Huddinge kommun och Huge med våra idéer. Jagvillhabostad.nu hade då funnits i två år och börjat engagera sig mer och mer i processen med bostadsbyggande. På alla konferenser nätverket gick på, och allt folk i byggbranschen man träffade, sa man samma sak – “Det går inte att bygga nytt för unga, det blir för dyrt”. Med VillBo ville Jagvillhabostad.nu bevisa att det går att bygga för unga.

Huddinge kommun och det allmännyttiga bolaget Huge nappade på idén att tillsammans med unga bostadssökande från Jagvillhabostad.nu planera och uppföra bostäder för unga vuxna. Under 2004 inleddes samarbetet och det har fortgått sedan dess.

I december 2007 kommer ett hus med 31 lägenheter att stå klart för inflyttning och har fått namnet VillBo. I foldern nedan kan du läsa mer om hur projektet kom till, utvecklades och också hur huset kommer se ut. Jagvillhabostad.nu arbetar nu vidare med ett antal olika byggprojekt i Göteborg, Stockholm och Malmö. Nedan kan du läsa mer om detta arbete.

Är ni intresserade av att besöka VillBo? Kontakta oss så ordnar vi det – information om kontaktuppgifter finns i den bifogade filen.