Många vill byta till sig en allmännyttig hyresrätt

Många vill göra sig ett klipp och ombilda sin hyreslägenhet till bostadsrätt. På bostadsbytarsajten BjörnsBytare har ungefär 10 procent kryssat för att man bara är intresserade av lägenheter som ska bli bostadsrätt.

Sveriges Radio har pratat med “Filip” som nu kan byta bort sin lägenhet som ska bli bostadsrätt till en mycket större hyresrätt med lägre hyra. Han säger:

” – Förmodligen kommer de att sälja den. De som har varit intresserade av vår lägenhet är intresserade av att göra ett klipp helt enkelt, säger han. En av dem som var intresserade hade en annan bostadsrätt som han planerade att flytta till, så de kommer att sälja den här i så fall.”

Och det är kanske inte så märkligt att Filip får så många bra erbjudanden, då hans lägenhet är värderad till 4 miljoner kronor, men han får köpa den för 3 miljoner. Han säger att om han hade någon annanstans att bo, så skulle han kunna sälja lägenheten direkt med vinst. sr.se skriver:

” – Om man har någonstans att bo kan man sitta hemma och köpa, sälja och tjäna pengar. När hyresrätter blir bostadsrätter erbjuds hyresgästerna att köpa lägenheten till ett lägre pris än vad den skulle kosta på bostadsmarknaden.”

Källa: www.sr.se