Svårt att få bostad som ung

I ett flertal tidningar publicerades en artikel från TT, där jagvillhabostad.nu uttalar oss om bostadsmarknaden för unga. Bland annat diskuteras kraven för att ta sig in på marknaden, bland annat för att få en hyresrätt:

” – Det är viktigt att se över vilka krav man ställer på hyresgästen. Måste man verkligen ha fast anställning? Få unga har det i dag”

säger nätverkets Tobias Olsson till TT. Och det blir inte lättare av att inkomstkraven är så höga att unga inte anses ha råd med en lägenhet. I artikeln säger Tobias att unga prioriterar boendet och kan tänka sig lägga en högre andel av sin inkomst för att få ett kontrakt.

Förutom i Ystads Allehanda publicerades artikeln även i Kristianstadsbladet, Trelleborgs Allehanda, Norrbottens-Kuriren och Norrländska Socialdemokraten.