Ungas bostadssituation värre och värre

“-Det är en ansträngd situation som kommer att bli värre” säger jagvillhabostad.nu:s Tobias Olsson till TT. Antalet unga som ska ut på bostadsmarknaden blir större och större för varje år, samtidigt som det byggs för lite och många hyresrätter ombildas till bostadsrätter.

“-Det rör sig om 1,1 miljoner personer som är födda mellan 1985 och 1994. Unga flyttar dit jobb och utbildning finns. Och det är ju i storstäderna och i universitetsstäderna som bostadsproblemen finns. Där kommer de att växa” säger Tobias Olsson.

En ljusglimt är det allmännyttiga bostadsbolaget Stockholmshem, som dels tillsammans med jagvillhabostad.nu bygger ett hus för unga vuxna, dels viker små lägenheter under 30 kvadrat åt unga bostadssökande som är under 25 år. Vd Pelle Björklund säger:

“-Unga är en svag grupp på bostadsmarknaden och vi tyckte att den här satsningen var rimlig.”