Stockholmshem öronmärker små lägenheter för unga

Stockholmshem ska efter årsskiftet börja öronmärka lägenheter under 30 kvadratmeter för unga i åldern 18-25 år. Lägenheterna ska förmedlas via bostadsförmedlingen, och i en rullande sortering som innebär att en lägenhet reserveras för 18-åringar, nästa för 19-åringar och så vidare. Inom rätt ålder ska kötid avgöra vem som får lägenheten.

Stockholmshems vd Pelle Björklund säger i ett pressmeddelande:

“-Vi vill underlätta för ungdomar och unga vuxna, en grupp som har svårt att komma in på bostadsmarknaden idag. Som 18-åring vill man ofta ha en liten, billig, äldre lägenhet som sitt första boende men har inte kötid nog för att kunna bli erbjuden en.”

Man hoppas också att det här systemet ska minska risken att små lägenheter används som övernattningslägenheter för de som redan har ordnat boende.

De som är bostadssökande och över 25 år kommer efter den 1 januari 2008 kunna söka lägenheter som är större än 31 kvadratmeter.

Hem&Hyra skriver också om att Stockholmshem tillsammans med jagvillhabostad.nu ska bygga små lägenheter för unga i Norra Ängby.