Björn Ljung tror att flyttkedjor är lösningen på bostadsbristen

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Normal tabell”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:”Times New Roman”;}

Björn Ljung (fp) är ordförande i det kommunala bostadsbolaget Stockholmshem. Som jagvillhabostad.nu skrev om tidigare i veckan har Stockholmshem köpt ett antal bostadsrättprojekt och planerar att göra om dem till hyresrätter. Björn Ljung säger till ment.se att de nya hyreslägenheterna kommer att frigöra små, billiga lägenheter i det befintliga beståndet genom att hyresgäster i Stockholmshems interna kö går vidare till de nyproducerade lägenheterna.

Men vänta nu. Betyder det att det är stora och dyra hyreslägenheter som ska byggas? Efterfrågan är ju störst på små och medelstora hyresrätter! 60 % av hushållen i Stockholm är ensamhushåll. Unga bostadssökande behöver små, billiga bostäder men konkurrerar med betydligt mer kapitalstarka grupper om dem och drar ständigt det kortaste strået. Det finns inget som tyder på att flyttkedjor gör att människor utan egen bostad får chansen att etablera sig på bostadsmarknaden.

Nä hörrni, tänk om. Bygg inte bara nytt utan också nytänkande, och med hänsyn till ungas efterfrågan. Fråga oss! Vi har massor av kunskap om hur man kan bygga för unga.