Efterfrågan stor på nybyggda lägenheter

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Normal tabell”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:”Times New Roman”;}

Efterfrågan på nyproducerade hyresrätter växer. Enligt Svenska Dagbladet har kötiderna för nyproducerade lägenheter i Stockholm ökat stadigt de senaste åren, trots att också genomsnittshyrorna har gått upp. De flesta som står i Stockholm stads bostadskö är unga, den största gruppen är mellan 25 och 34 år. Av de cirka 250 000 köande i Stockholm har mer än hälften, 130 000, ingen chans på en nyproducerad lägenhet i vare sig ytterstad, närförort eller innerstad.

Det är klart att efterfrågan på nyproducerade lägenheter växer – det finns ju allt färre hyresrätter kvar i det befintliga bostadsbeståndet, och bostadsbristen är ett faktum. Unga har generellt större betalningsförmåga än vad många tror (något som de visar inte minst på andrahandsmarknaden, där hyrorna ligger mycket högre än bruksvärdesnivåerna), och det går hur bra som helst att bygga nya bostäder som unga har råd att efterfråga. Det håller inte att bara bygga stort och dyrt – det hjälper inte dem som står utanför bostadsmarknaden. Jagvillhabostad.nu har goda exempel på hur man kan bygga mer kostnadseffektivt och jobba för att kunna matcha ungas efterfrågan. Kolla in byggmer.nu och läs mer om våra byggprojekt!