Boverket lanserar ny hemsida om boende

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Normal tabell”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:”Times New Roman”;}

Idag lanserar Boverket en ny hemsida, som enligt ett pressmeddelande ska samla allt det man behöver veta om boende på ett ställe och förse konsumenterna med tillförlitlig och lättillgänglig information om boende. Hemsidan heter OmBoende och har tagits fram av Boverket tillsammans med Konsumentverket på uppdrag av regeringen.

www.omboende.se finns information om olika boendeformer och vad som gäller för till exempel hyressättning, andrahandsuthyrning och energideklaration. Det finns också en avdelning med information för den som letar bostad, där man bland annat kan hitta en lista med länkar till kommunernas boendeinformation

För fler tips om hur du kan söka bostad rekommenderar vi – som alltid – jagvillhabostad.nu/letabostad.