SvD: “Fortsatt färre lägenheter förmedlas”

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Normal tabell”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:”Times New Roman”;} Bostadsförmedlingen i Stockholm förmedlade under 2008 7640 lägenheter. Det är den lägsta siffran sedan 2004. Per Anders Hedkvist, vd för Stockholms stads bostadsförmedling, säger till Svenska Dagbladet att det finns flera orsaker till detta – ökad inflyttning och konjunkturförändringar i samband med finanskrisen, som båda leder till minskad rörlighet i hyresbeståndet, och ombildningarna till bostadsrätt, som minskar utbudet på hyreslägenheter. Antalet ungdomslägenheter som lämnats in till förmedlingen ökade markant, men det handlar fortfarande bara om knappt 300 lägenheter som öronmärkts för unga bostadssökande