Debattartiklar om bostadspolitik

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Normal tabell”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:”Times New Roman”;}

Det rödgröna samarbetet kritiserar i en debattartikel i Gotlands Allehanda den borgerliga alliansens bostadspolitik. Artikeln är ett svar på ett tidigare debattinlägg från alliansen, där Katarina Brännström (m) med flera ifrågasätter det rödgröna samarbetets möjligheter att enas kring en politik för bättre och effektivare byggande i framtiden.

Alliansen ser förändrade regelverk, förenklad lagstiftning och nya boendeformer som en början för att “lägga grunden till ett ökat uthålligt byggande”. Det rödgröna samarbetet tror att Sverige behöver en “aktiv bostadspolitik där staten gör mer – inte mindre – för att öka bostadsbyggandet”  och vill ha investeringsstöd för byggandet av hyresrätter.

Valrörelsen inför 2010 börjar ta form. Bostadsbrist och bostadsbyggande är glödheta frågor, inte minst för alla de förstagångsväljare som står inför att flytta hemifrån och försöka ta sig in på bostadsmarknaden. Jagvillhabostad.nu följer med stort intresse partiernas ställningstaganden och uttalanden i bostadspolitiska frågor och kommer att vara en deltagande och pådrivande part i debatten.