Eskilstuna kommun satsar sig ur krisen

Eskilstuna kommun väljer att tidigarelägga nybyggnationen av hyreslägenheter för att ge en motvikt till lågkonjukturen. Kommunstyrelsens ordförande Hans Ekström säger till P4 Radio Sörmland att investeringarna är viktiga för att hålla sysselsättningen uppe och för att ge Eskilstuna fler bostäder i innerstaden. Eskilstuna ger därmed ännu ett exempel på att kommunerna har möjlighet att satsa på nyproduktion av hyresrätter trots finanskris och lågkonjunktur.

Även i Stockholm är det bra fart på byggandet, rapporterar P4 Radio Stockholm. Trots den ekonomiska nedgången vill alla byggföretag fortsätta bygga, säger Sten Nordin, moderat finansborgarråd, till P4. Enligt Nordin finns det tveksamhet när det gäller bostadsrätter, men flera v byggföretagen signalerar att de under en övergångsperiod kan tänka sig att bygga hyresrätter.