MKB planerar ökat byggande

Malmös kommunala bostadsbolag MKB räknar med att börja bygga 432 lägenheter i år. Det är mer än dubbelt så många som under förra året. En förutsättning är att byggkostnaderna sjunker med 30 procent. MKB:s vd Sonny Modig säger till Sydsvenska Dagbladet att han tror att det är möjligt. När efterfrågan på bostadsrätter minskar och andra byggen avstannar ökar byggföretagens intresse för MKB. Fler och fler byggföretag vill ha handlingar för varje uppdrag, säger Modig till Sydsvenskan.

Sydsvenskan rapporterar vidare att MKB också försöker pressa priserna på material. Bland annat undersöks möjligheterna att handla direkt från Kina, där priserna enligt enhetschef Mikael Seicke ligger 80 procent lägre än i Sverige.

Ja, visst går det att få ner priserna på nybyggda lägenheter! I kvarteret  Svante vid Värnhem i Malmö byggde MKB lägenheter för 21 000 kronor per kvadratmeter. I jagvillhabostad.nu:s projekt tillsammans med Huge Fastigheter i Huddinge, VillBo, hamnade kvadratmeterpriset på 20 000 kronor inklusive rubbet. Målsättningen för vårt pågående projekt med Stockholmshem i Råcksta i västra Stockholm är att landa på samma pris. Läs mer om våra byggprojekt på byggmer.nu!

Idag, den 27 januari , deltar jagvillhabostad.nu:s verksamhetschef Elsa Reimerson i en paneldebatt tillsammans med bland andra MKB:s vd Sonny Modig. Läs mer här eller ladda ner inbjudan som pdf till höger.