Ökad bostadbrist i Umeå

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Normal tabell”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:”Times New Roman”;}

Även om bostadsbristen är värst i storstadsregionerna är den också ett reellt problem i andra delar av landet. Nära hälften av Sveriges kommuner uppger att de har brist på bostäder, och Umeå är en av dessa. Agneta Wester, projektledare på Myresjöhus, säger till P4 Västerbotten att bostadsbristen kommer att öka i Umeå under 2009 på grund av för lite nybyggnation. Jonas Hallberg, chef för Sveriges Byggindustrier i Umeå, bekräftar att Umeå kan få en ökad brist på bostäder, eftersom deras prognoser också visar att bostadsbyggandet kommer att bli lägre än normalt.