Reepalu vill att MKB ska bygga mer

Malmö kommunstyrelses ordförande Ilmar Reepalu (S) säger till Skånska Dagbladet att det kommunala bostadsbolaget MKB borde bygga mer än vad de planerat. MKB har som målsättning att varje år producera 300-500 lägenheter, och i år planerar man för 420 lägenheter. Reepalu skulle gärna se att MKB byggde 500 lägenheter om året, för att möta Malmös stora bostadsbehov. Tjänstemännen på stadsbyggnadskontoret i Malmö delar Reepalus önskan.

Det stora problemet på Malmös bostadsmarknad är att det byggs för lite. Malmö har en stark befolkningstillväxt, och beräknas växa med 6000 nya invånare under 2009. Stadsbyggnadskontoret efterlyser åtgärder som kan få byggherrar att bygga nytt till en rimlig kostnad och menar att detta måste ha högsta prioritet.

Som tur är för Malmö är jagvillhabostad.nu:s lokalavdelning rejält på gång just nu. Det planeras för seminarier, uppvaktning av politiker och andra aktiviteter. Håll utkik här på hemsidan för senaste nytt om jagvillhabostad.nu Malmö!