TMF uppmärksammar bostadsbristen bland unga

Trä- och möbelindustriförbundet TMF framhåller i ett pressmeddelande att de länge varit aktiva med att “belysa situationen för yngre som försöker göra entré på bostadsmarknaden”. Ända sedan 2007 har de varit igång, och de applåderar det faktum att “andra intresseorganisationer” nu börjat uppmärksamma problemen. Jagvillhabostad.nu (som bildades 2001) välkomnar med öppen famn alla som uppmärksammar och vill arbeta för att lösa bostadsbristen – men vi delar inte TMF:s tro på flyttkedjor.

Flyttkedjor är bra för rörligheten på bostadsmarknaden, men det finns inte mycket som tyder på att de leder till att debutanter – det vill säga människor som står helt utanför den reguljära bostadsmarknaden – får det lättare att få en bostad. Det snabbaste, enklaste och mest effektiva sättet att fixa bostäder för unga är att bygga nytt som också unga har möjlighet att efterfråga.

Vill du veta mer? Ladda ner vår folder 7 dumma påståenden om flyttkedjor, som du hittar här till höger. Här finns en artikel från DN – ett par år gammal, men det är ungefär samma tongångar nu som då…