500 000 förstagångsväljare 2010

Moderaterna deppar över den första väljarbarometern efter sommaren, som visar att unga väljare ratar partiet. Nu går Reinfeldt & co på offensiven för att locka yngre väljare – men bland de utpekade fokusområdena lyser bostadsfrågan med sin frånvaro.

Sex yngre moderata riksdagsledamöter plus ordförande i Moderata Ungdomsförbundet (MUF) har fått i uppdrag att hotta upp Moderaternas politik och vända trenden med vikande stöd hos yngre väljare. Sju samhällsområden ska undersökas, och de utnämnda ledarna för varje område ska göra en samhällsbeskrivning, identifiera de politiska utmaningarna och formulera en långsiktig politik.

Arbetsmarknad/företagande, brottslighet, utbildning, internet, ideal och fördomar, utrikespolitik och klimat. Sju viktiga områden, helt klart, men något fattas. En halv miljon unga ska rösta för första gången. De är mellan 18 och 22 år gamla och står därmed och bankar på porten till bostadsmarknaden. Att inte lyfta bostadsfrågan inför valet 2010 är att skjuta sig själv i foten. Tänk om, tänk annorlunda – och kontakta gärna jagvillhabostad.nu för att diskutera hur bostadsbristen bland unga kan åtgärdas.