TCO-seminarium om bostadsbristen

I fredags deltog Elsa Reimerson, verksamhetschef på jagvillhabostad.nu, i en debatt på TCO:s och Stockholms universitets studentkårs (SUS) seminarium Usel bostadssituation för unga och studenter – vem tänker göra något åt den?

Tillsammans med Nicke Grundberg, ordförande i Stockholms studentkårers centralorganisation (SSCO), utgjorde Elsa expertpanel och ställde de deltagande politikerna till svars. Övriga deltagare var Daniel Liljeberg, politiskt sakkunnig hos bostadsminister Mats Odell (KD), Börje Vestlund (S), ledamot i riksdagens civilutskott, Daniel Valiollahi (M), ledamot i Stockholms stads kommunfullmäktige, och Teres Lindberg (S), vice ordförande i statsbyggnadsnämnden i Stockholms stad.

Inför seminariet gjorde TCO en sammanställning av partiernas strategier för att förbättra ungas och studenters boendesituation på kort respektive lång sikt. Intressant läsning – du hittar den här (pdf).

SVT:s ABC-nyheter var på plats och gjorde ett inslag om bostadsbristen bland unga och studenter. Titta på klippet här!