Bostadsbrist – inte bara i storstäderna

139 av Sveriges 290 kommuner har brist på bostäder för unga. Bostadsbristen bland unga är ett nationellt problem, som inte är isolerat till storstäderna (även om problemen ofta är mest akuta och har störst omfattning i storstadsregionerna och på universitets- och högskoleorterna).

DalaDemokraten rapporterar att det är ont om lediga lägenheter i Gagnefs kommun. Det finns tretton lediga lägenheter i hela kommunen, samtidigt som ett 80-tal personer köar för bostad hos det kommunala bostadsbolaget.

SR P4 Halland intervjuar Malin Björk, som vänt sig till kommunalrådet i Varberg för att beskriva sin besvärliga bostadssituation. Malin och hennes partner har bott i Varberg i två år, och har redan bytt bostad fyra gånger. Kommunalrådet Gösta Bergenheim (M) menar att kommunen gör så gott den kan, och säger att Varbergs kommun snart ska avsätta mer mark för bostadsbyggande.

Malin Björk kommer med flera konkreta förslag för att lösa bostadsbristen i Varberg – bland annat ombyggnad av tomma industrifastigheter och uthyrning av bostäder som inte används. Jagvillhabostad.nu ger två tummar upp – konstruktiv kritik är den bästa kritiken, och en lösningsinriktad approach är bästa sättet att få något gjort. Malin, vill du engagera dig i jagvillhabostad.nu? Vi behöver dig!