”Bostadsbrist eller bostadskris?”

Igår deltog My Malmeström-Sobelius, verksamhetskoordinator på jagvillhabostad.nu, i en paneldebatt i Malmö. Ämnet för kvällen var bostadsbristen – eller bostadskrisen, som det ju faktiskt handlar om. Över 300 personer lyssnade på gårdagens bostadspolitiska debatt, som arrangerades av bland andra jagvillhabostad.nu och Hyresgästföreningens Malmöföreningar.

Det råder bostadsbrist i 28 av 33 kommuner i Skåne, bland dem Malmö. Länsstyrelsens bostadsexpert Birgitta Wadkvist säger till Sydsvenskan att hon befarar att det kommer att se likadant ut framöver. My Malmeström-Sobelius från jagvillhabostad.nu påpekade att bostadsbristen bland unga gör det svårare att bli vuxen, och efterlyste konstruktiva lösningar och förslag på vad som faktiskt kan göras.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn