Rapport från Almedalen

Tredje dagen av Almedalsveckan 2010 har dragit igång. Idag laddar jagvillhabostad.nu för prisutdelning i Hemuppgiften. Juryn har haft runt 90 förslag att ta ställning till och 150 000 kronor att dela ut i prispengar. Vi är otroligt glada och stolta att kunna lyfta arkitektstudenters förslag och idéer på detta sätt, och spänningen inför avslöjandet av vinnaren är i det närmaste olidlig!

Igår (måndag) byggde vi tillsammans med ArkitektStudenterna upp vår plats på Hamngatan. Under eftermiddagen besöktes vi av representanter från alliansens ungdomsförbund, som diskuterade hinder för unga bostadssökande, ökat byggande, ansvarsfördelning och åtgärdsförslag för att lösa bostadsbristen bland unga. Uppskattningsvis ett hundratal personer stannade till och lyssnade – i konkurrens med hundratals andra arrangemang är det ett väldigt bra betyg och en tydlig indikation på att bostadsbristen är en av de viktigaste politiska frågorna för unga människor idag.

Vi finns kvar på Hamngatan hela dagen idag, imorgon och på torsdag. I morgon (onsdag) klockan 15:00 kommer de rödgröna ungdomsförbunden förbi på ett bostadspolitiskt samtal. Välkommen du också!

På torsdag klockan 8:30 bjuder vi in till frukostseminarium med bostadspolitisk debatt mellan bostadsminister Mats Odell (KD) och riksdagskandidat Gustav Fridolin (MP), som ställs mot väggen av en expertpanel bestående av Kurt Eliasson (SABO), Reinhold Lennebo (Fastighetsägarna) och Elisabeth Gehrke (SFS).  Vi håller till på Café Amalia, Hästgatan 3. Varmt välkommen!