SABO satsar på ungas boende

I förra veckan hade SABO, allmännyttans intresseorganisation, sin kongress. Tre motioner antogs, varav en handlade om ungas boende. På SABO:s hemsida står att de ska “intensifiera verksamheten med erfarenhetsutbyte och utvecklingsarbete kring ungdomars boende i syfte att medlemmarna bättre ska kunna möte de behov som finns på området”. Vad det mer exakt innebär tänker jagvillhabostad.nu ta reda på. Vi ber om att få återkomma.

Under kongressen hade Kairos Future presenterat en analys av 30 miljoner blogginlägg för att visa vad unga skriver i sociala medier. Endast familj och vänner visade sig vara viktigare än bostaden för bloggarna.

Karios Future berättade också att andrahandsmarknaden var långt ifrån perfekt eftersom uthyrningen sker på hyresvärdens villkor och att unga hamnar i kläm. Värden vill helst ha icke-rökare, djurfria, skötsamma personer utan barn, och fast inkomst är ett krav. Helst ska personerna också vara 25 år eller strax över.

Här kan du läsa mer om SABO:s kongress och här kan du gå in på vd Kurt Eliassons blogg för att svara på frågan: Hur får vi fler lägenheter unga har råd att bo i?