Löfte från Regina Kevius (M) i Stockholms stad

Igår deltog jagvillhabostad.nu som experter i en paneldiskussion i Stockholms stadshus. Det var SSCO som tillsammans med Regina Kevius (M), stadsbyggnads- och idrottsborgarråd i Stockholms stad, bjöd in till ett seminarium bostadsbristen bland studenter.

I paneldiskussionen fanns Regina Kevius (M), Tomas Rudin (S), Emilia Hagberg (MP) och Madeleine Sjöstedt (FP) från Stockholms stad. Kommenterande experter var Lina Glans från SSCO och Danielle Zachrisson från jagvillhabostad.nu, som båda framhävde vikten av att fler kommuner i Stockholmsregionen måste ta ansvar för bostadsbyggandet. Lina Glans påpekade även att bostadsbyggandet i Stockholms stad inte fick bli en politisk stridsfråga, utan att alla partier kunde komma överens om en långsiktigt byggande.

Resultatet blev att Regina Kevius lovade att bjuda in kranskommunerna till ett samtal om regionens bostadsbyggande för unga och studenter. SSCO och jagvillhabostad.nu skulle självklart delta. Kevius öppnade också upp för samtal med oppositionen i Stockholms stad.

Jagvillhabostad.nu är stolta över att ha kunnat påverka Stockholm till detta initiativ. Nu hoppas vi att kranskommunerna nappar.