Botkyrkabyggen använder Facebook

Botkyrkabyggen – som är Botkyrkas kommunala bostadsbolag – har sedan 2007 något som kallas kompisbo. Kompisbo innebär att till exempel två personer mellan 18-30 år har möjlighet att dela lägenhet och förstahandskontrakt. Kompisarna får varsitt avtal för det egna sovrummet, och delar på de gemensamma utrymmen som kök, hall, vardagsrum och badrum. Inkomstkraven för KompisBo är något lägre än vanligt.

Förmedlingen har nu flyttat från Botkyrkabyggens hemsida till Facebook.

“När vi har utvärderat vårt KompisBo-koncept ser vi att unga söker sig bort från den traditionella sökningen via vår webb. Samtidigt ser vi hur allt fler företag använder Facebook som ett verktyg för att utveckla sin verksamhet. Därför ser vi fram emot att kunna erbjuda unga ett bra boende med hjälp av Facebook”, säger Memo Hussein, arbetar som marknadskoordinator på Botkyrkabyggen.

Vi hoppas det är en satsning som faller väl ut!

Här hittar ni facebooksidan.
Här hittar ni pressmeddelandet.