Öppet brev till Reinfeldt

Anna Berglund, ung och kock i Stockholm, skrev ett öppet brev till stadsministern på sin blogg för att berätta om sin situation. Anna skriver att det är svårt att hitta bostad och att hon flyttat minst tio gånger under fem år. Hon skriver även om nackdelen med att annonsera efter bostad – det är inte alltid hon får svar som håller sig inom lagens och moralens gränser för hur man behandlar sin nästa. Detta är sådant som inte skulle behöva ske om bara bostadsbristen byggdes bort och kontrakt, även i andrahand kunde förmedlas genom transparenta bostadsförmedlingar.

På SVT debatt kan du läsa hela Annas Berglunds brev.

Ett annat  intressant inlägg på samma sida kommer från Ola Andersson, arkitekt och författare till Vykort från Utopia. Ola vill ha en tomtkö i Stockholm för att få igång byggandet.

Uppdatering 2012-10-31 kl. 16:00

…i dagens DN skriver Malin Ullgren vidare om bostadsbristens personliga effekter. Det är viktigt att tala om bostadsbristen och vad det gör med oss som inte bor. Att hålla Bostadsterapi. Men det enda som på riktigt kan ge unga ett hem är att bygga mer och bygga riktat till unga. Så upp och hoppa politiker, bostadsföretag, arktitekter och alla som kan bygga mer!