Släpp in andrahand i bostadsförmedlingen

Länsstyrelsen föreslår bostäder byggda med uthyrningsdel och nya system för depositioner och andrahandsförmedling. Jagvillhabostad.nu ser gärna system för att förbättra tryggheten på marknaden. 

Länsstyrelsen i Stockholm presenterar en rapport om andrahandsmarknaden med förslag på eventuella förändringar. Ny lag för andrahandauthyrning av den som äger sitt boende ger en ny situation på marknaden. Förslagen liknar systemet för bostäder och andrahandsutyrning i Norge.

Jagvillhabostad.nu gillar förslagen som går ut på att öka tryggheten på marknaden.Det har länge funnits ett behov av en riktig andrahandsförmedling av bostäder. Gällande de Norge-inspirerade uthyrningsdelarna är jagvillhabostad.nu mer försiktig. Det finns inget som tydligt säger att det idag finns outnyttjade bostäder, såsom regeringen och Stockholms handelskammare t ex förespråkat. Jagvillhabostad.nu har även nyligen fått kontakt med en organisation som vill starta en liknande förening som jagvillhabostad.nu i Norge. Det går därför att ifrågasätta om uthyrningsdelar verkligen kan vara den räddning som det ibland beskrivs som. 

Läs hela rapporten här till höger eller ladda ner den från länsstyrelsen >>