Praktisera hos oss i höst!

Är du intresserad av bostadspolitik, ungas engagemang och har kunskaper inom strategisk kommunikation? Sök praktikplats som kommunikatör hos jagvillhabostad.nu!

 

Vad innebär praktiken?
En stor del av arbetet kommer att kretsa kring att ta fram en strategi för organisationens kommunikation i sociala medier. Som praktikant kommer du ha stora möjligheter att testa nya idéer, vara kreativ samt själv vara med och utveckla vad din praktikperiod ska innehålla.

Bland arbetsuppgifterna ingår att:

  • Ta fram en strategi för organisationens kommunikation i sociala medier
  • Vara en del i organisationens påverkansarbete och delta i utvecklandet av kampanjmaterial
  • Uppdatera och skriva artiklar till organisationens hemsida
  • Vara behjälplig på organisationens kansli med övriga kontorsuppgifter 


Profil vi söker
Vi söker dig som har erfarenhet av eller goda kunskaper inom kommunikation i sociala medier. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i InDesign och WordPress. Du är student eller nyligen klar med din utbildning och det är fördelaktigt om utbildningen är/har varit inriktad på kommunikation i någon form.

Vi tror att du har förmåga att arbeta självständigt, har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift och lätt att anpassa dig till nya sociala situationer. Vi ser också att du har kapacitet att ansvara för din egen planering och uppföljning samt att du är driven som person. Meriterande är om du har erfarenhet av bostadspolitik och/eller arbete i ideella organisationer.


Detta erbjuder vi dig
Förutom en kontorsplats i centrala Stockholm och härliga kollegor, erbjuder vi dig möjlighet att få praktisk erfarenhet i att arbeta med en organisations strategiska kommunikation och att få testa på att arbeta i en idéburen organisation som verkar opinionsbildande.

Du kommer att handledas av verksamhetschefen som har god arbetsledningsvana och organisationen har tydliga riktlinjer kring hur vi arbetar med praktikanter. Din praktikperiod kommer att inledas med en introduktion i hur organisationen arbetar och de sakfrågor vi jobbar för. Ditt arbete kommer att vara självständigt men du kommer att ha schemalagt kontinuerligt stöd och handledning av verksamhetschefen.

jagvillhabostad.nu kontaktas dagligen av media för kommentarer och intervjuer och har ett gott rykte inom bostadssverige och det unga civilsamhället. jagvillhabostad.nu är en god merit vart du än kommer att vända dig. Du kommer även att få med dig relevant kunskap och vidareutveckling för framtida arbete inom idéburen sektor och bostadssektorn.


Villkor
Vi ser helst att praktikperioden följer universitetens hösttermin, med start i början av september 2017 och slut i mitten av januari 2018. Start och slutdatum kan dock diskuteras.

Vi kan inte erbjuda någon ersättning och det är därför ett krav att praktiken är en del av en eftergymnasial utbildning, dvs. ingår i CSN-berättigat program eller kurs på högskola eller universitet. Din arbetsplats kommer att vara vid organisationens kansli i Stockholm.


Om jagvillhabostad.nu
jagvillhabostad.nu är en ideell medlemsorganisation för unga mellan 16-30 år. Organisationen har fem lokalavdelningar och över 2000 medlemmar. Vi är en religiöst och partipolitiskt obunden samt feministisk och antirasistisk organisation. Vår målsättning är att fler unga ska få möjlighet till ett tryggt hem och att unga ska få ökat inflytande i beslutsprocesser som rör utvecklingen av våra (bo)städer.

Verksamheten vilar på tre ben: vi arbetar med opinionsbildning och påverkansarbete gentemot makthavare och byggbransch; konsumentupplysning om ungas rättigheter på bostadsmarknaden; samt utvecklar lösningsorienterade (bygg)projekt inom vår tankesmedja, ofta i samarbete med aktörer på bostadsmarknaden.


Ansökan
jagvillhabostad.nu vill vara en normkritisk organisation. Vi vill synliggöra och bryta de normer och sociala strukturer som begränsar och styr oss. Vi strävar efter mångfald inom organisationen och välkomnar därför alla sökande.

Du ansöker genom att maila personligt brev och CV till dina@jagvillhabostad.nu. Märk din ansökan ”Praktikant – kommunikation”. Ansök senast den 15 maj. Intervjuer sker löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.