jagvillhabostad.nu söker projektledare

I dag finns det över 400 000 unga i Sverige som antingen är ofrivilligt hemmaboende hos föräldrar eller har förpassats till utanförskapsmarknaden. Vi tror den siffran skulle vara lägre om politikerna hade lyssnat på oss unga! Vill du vara med och förändra detta? Sök då jobbet som projektledare hos oss. Vår vision är ett tryggt hem åt alla som ger unga valfrihet och egenmakt att forma sina liv. Vi söker dig som vill vara med och förändra bostadssituationen för landets unga och ta jagvillhabostad.nu närmre sin vision genom detta projekt.

Om projektet

Målsättningen med TA PLATS! är att skapa förutsättningar för ungas lokala organisering i bostads- och stadsutvecklingsfrågor samt att öka ungas möjligheter att påverka beslutsfattare i beslut som rör utvecklingen av deras närområde. Detta sker genom en utbildningsserie bestående av föreläsningar och interaktiva workshops samt ett debattforum där unga möter politiker och andra makthavare samt gör sin röst hörd och påverkar genom medieproduktion. Projektets huvudsakliga målgrupp är unga 16-25 år som inte är engagerade i föreningslivet, men som har ett intresse för bostads- och stadsutvecklingsfrågor. Projektet kommer att drivas i Stockholm (med fokus på de södra kommundelarna Farsta och Skärholmen). I projektet samarbetar vi med organisationerna Ung Media Sverige och Sveriges Ungdomsråd. Grundläggande för projektet, och för att skapa förutsättningar för ett fortsatt engagemang bland deltagarna, är att de känner ett ägandeskap över projektet och ges möjlighet till ett aktivt deltagande.

Om tjänsten

Vi söker en projektledare som ska ansvara för projektet TA PLATS år 2. Det inkluderar att driva projektet, hålla kontakt med samarbetspartners och ta fram utbildningar och workshops. Du ansvarar för hela projektkedjan, från att skriva projektplan till att skriva slutrapport. Befattningen innebär, genom samarbete med både interna och externa parter, ett ansvar att planera, organisera, implementera, koordinera, styra och säkerställa genomförandet av projektet. Du kommer att arbeta lokalt i Farsta och Skärholmen i södra Stockholm med ungas organisering. Du arbetar på uppdrag av jagvillhabostad.nu:s nationella styrelse och av verksamhetschefen tilldelade arbetsuppgifter. Du arbetsleds av och rapporterar till verksamhetschefen. Arbetet bedrivs självständigt och med ansvar för genomförande, utveckling och dokumentation. Du ansvarar för din egen planering och uppföljning.

Vi söker dig som

  • Är driven, engagerad och gillar stort eget ansvar
  • Har vana och trivs med att tala inför folk
  • Har vana att hålla utbildningar och workshops
  • Har goda kunskaper i att leda större projekt
  • Är bra på och trivs med att skapa och bibehålla engagemang bland unga vuxna
  • Är flexibel

Det är meriterande om du

  • Har lokal förankring bland unga vuxna i Skärholmen och/eller Farsta
  • Har tidigare arbetslivserfarenhet/ideell erfarenhet inom projektledning
  • Har arbetat med/har kunskaper om bostadspolitik
  • Har erfarenhet av ungdomsförbund/-organisationer

Vi erbjuder

En arbetsplats där du får utvecklas tillsammans med engagerade unga och bostadspolitiska experter, möjlighet att skapa ett nätverk inom byggbranschen och bostadspolitiken samt lösa bostadskrisen för unga.

Om jagvillhabostad.nu

jagvillhabostad.nu är ett ideellt förbund för unga mellan 16-30 år. Förbundet har fem lokalavdelningar och över 2400 medlemmar. Vi är ett religiöst och partipolitiskt obundet samt feministiskt och antirasistiskt förbund. Vår vision är ett tryggt hem åt alla som ger unga valfrihet och egenmakt att forma sina liv. Vi tror att en viktig nyckel för att nå dit är att unga får ökat inflytande i beslutsprocesser som rör utvecklingen av våra (bo)städer.

Verksamheten vilar på tre ben: vi arbetar med opinionsbildning och påverkansarbete gentemot makthavare och byggbransch; konsumentupplysning om ungas rättigheter på bostadsmarknaden; samt utvecklar lösningsorienterade (bygg)projekt, ofta i samarbete med aktörer på bostadsmarknaden.

Om arbetsplatsen

Vi är en liten arbetsplats med stora mål och högt tempo. Stort eget ansvar krävs. Vi är en organisation under snabba förändringsprocesser och att klara av att hantera förändringar i arbetet är viktigt.

Anställningsform: Tjänsten är en projektanställning på heltid under 6 månader. Vi tillämpar målstyrd arbetstid och anställningsvillkoren regleras i kollektivavtal mellan Unionen och IDEA. Fast månadslön.

Omfattning: 100 % tjänstgöringsgrad.

Placeringsort: Vårt kansli på Studentpalatset vid Odenplan i Stockholm.

Tillträde: 22 januari eller enligt överenskommelse.

Lön & förmåner: 23 000 kr per månad. Traktamente utgår vid arbete på annan ort. Friskvårdsbidrag utgår om 300 kr per månad.

Ansökan

För att söka tjänsten skickar du CV och personligt brev till jobb@jagvillhabostad.nu. Sista ansökningsdag är 19 december. Märk din ansökan “Ansökan – projektledare”. På kvällen den 20 december kommer ett arbetsprov att skickas ut till de som gått vidare i processen. Den 21-22 december hålls intervjuer, observera att intervjuer endast hålls dessa dagar så boka in datumen redan nu.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Frågor?

Dina Oetterli, verksamhetschef

070-214 83 00

dina@jagvillhabostad.nu

 

Desirée Widell, projektledare

desiree@jagvillhabostad.nu