Kampanj: #framtidensboende

 

Framtidens bostäder är inspirerande att se på och att leva i. Framtidens boenden är variationsrika och multifunktionella. I framtidens städer och bostadsområden är husen byggda utifrån människors behov, eller?

Under november driver vi kampanjen #framtidensboende med syftet att få fler människor att engagera sig i bostadsfrågan. Bostadskrisen är idag ett problem som drabbar hela Sverige. Som ung är det otroligt sällsynt att ha tillräckligt många poäng i bostadskön eller sparat kapital till en kontantinsats för att köpa en bostadsrätt. Många är tacksamma för att ens ha tak över huvudet och får stå ut med otrygghet, trångboddhet och misstrivsel. Vi är i desperat behov av en hållbar bostadspolitik som fungerar i praktiken. jagvillhabostad.nu vill se att fler politiker, byggaktörer och kommuner tar tag i dagens bostadssituation. Vi behöver fler åtgärder och ett större engagemang för att se till att #framtidensboende ska lyckas möta människors behov.

Vår framtidsvision är att alla människor ska ha tillgång till ett boende som passar just deras behov. Vi efterfrågar en bostadspolitik där alla människor har boenden som de längtar hem till, inte bort ifrån.

jagvillhabostad.nu arbetar för att #framtidensboende ska bli bättre för unga vuxna. Hur tror du att #framtidensboende kommer se ut?