Inflytt i Snabba hus i Norra ängby

Idag börjar ett hundratal unga vuxna flytta in i våra Snabba hus i Norra ängby. Vi är stolta över att vi som ungdomsorganisation kan vara med och skapa en konkret förändring för unga samtidigt som vi arbetar för att skapa en hållbar bostadssituation.

– Det är fantastiskt att vi tillsammans med Svenska Bostäder kan bygga fler bostäder för unga vuxna. Vi vet att lägenheter som unga har råd att efterfråga är en bristvara och vi är stolta över att kunna bidra till att skapa en positiv effekt på utbudet av billiga hyresrätter, säger Emma Ringqvist, förbundsordförande för Jagvillhabostad.nu.

Snabba hus i Stockholm är ett samarbete mellan Jagvillhabostad.nu, Svenska bostäder, Junior Living och Andreas Martin Lööf Arkitekter för att ge unga en trygg bostad.

Läs Svenska bostäders pressmeddelande om inflytten här.

Kort om Snabba hus:

SNABBA HUS är ett koncept som vi tog fram som en lösning på den akuta bostadsbristen bland unga. Konceptet går ut på att vi bygger bostäder på tillfälliga bygglov, men inte vilka bostäder som helst. Husen är modulbostäder som kan monteras ned och flyttas när tiden för bygglovet tar slut, men de har samma livslängd som ett vanligt hus. Ett tillfälligt bygglov har oftast en tid på femton år, men efter tre flyttar permanentas bostäderna. Ni kan läsa mer om projektet här.