Tre frågor till vår nya Generalsekreterare – välkommen Henrik Malmrot!

I slutet på augusti började Henrik Malmrot som generalsekreterare hos oss. Det innebär att han leder vårt kansli och håller ihop en stor del av vår nationella verksamhet tillsammans med förbundsstyrelsen.

Hej Henrik, välkommen till Jagvillhabostad.nu. Vem är du?

Jag är 27 år och bor i en kranskommun till Stockholm.  Nörd, småbarnsförälder och aktivist är saker jag identifierar mig med idag. Jag har jobbat inom partipolitiken innan vilket gör det roligt nu att få vara med och arbeta för den här organisationen. Det ska bli kul att få hjälpa den här styrelsen att åstadkomma sina mål.

När vi säger bostadsbrist för unga, vad tänker du då?

Jag tänker på då jag fick hyra ett källarrum i brist på annat, när jag hade panik för att hitta en bostad för mitt andrahandskontrakt skulle gå ut. Mina vänners vardag där de tvingas flytta runt och betala hutlösa hyror. Därför känns den här organisationen så viktig, för att den behandlar en fråga som är ungas vardag idag.

Vad ska bli roligast med att jobba hos oss?

Det ska bli kul att få vara med och jobba med en speciell fråga att kunna få lägga all energi på att nå förändring inom ett fält. Jag tror det kan vara lättare att se en förändring vilket ska bli skönt.

Henrik går att nå på henrik.malmrot@jagvillhabostad.nu.