Är du vår nya kommunikatör?

Jagvillhabostad.nu är en ideell ungdomsorganisation som jobbar aktivt med att göra något åt bostadskrisen för unga. Vi opinionsbildar i bostadsfrågan mot politiker, företag och andra aktörer inom branschen. Vi driver även våra egna bostadsprojekt och tar fram aktuellt informationsmaterial om rättigheter och möjligheter på bostadsmarknaden. Vi växer så det knakar och har en stor plats i samhällsdebatten kring bostadsfrågan och vi söker nu en kommunikatör som kan arbeta för att lyfta organisationen till nya nivåer.

Arbetsbeskrivning

Som kommunikatör kommer du vara ansvarig för varumärket Jagvillhabostad.nu och se till att organisationen fortsätter att vara en central del i svensk bostadsdebatt. Det handlar om t.ex. digital opinionsbildning, ansvara för sociala medier och framtagande av material till vår organisation. 

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Ta fram material till sociala medier
 • Ansvara för presskontakt
 • Layouta material och rapporter
 • Bistå förbundsordförande med omvärldsbevakning
 • Uppdatera hemsidan
 • Grafisk formgivning

Utbildning och erfarenhet

Det är ett krav att du har utbildning inom journalistik, media- och kommunikationsområdet eller annan likvärdig erfarenhet.

Utöver det ser vi gärna att du:

 • Har erfarenhet av informations- och marknadsföringsarbete
 • Har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
 • Har erfarenhet av layoutarbete och kunskap i Adobesviten eller motsvarande
 • Har vana av att arbeta med webbpubliceringsverktyg, gärna wordpress
 • Har grundläggande fotokunskaper
 • Har jobbat med sociala medier och digitala nyhetsbrev
 • Erfarenhet av Google Ads och Facebook Ads
 • Har erfarenhet av pressarbete

Meriterande om du har:

 • Erfarenhet av engagemang i ideell organisation
 • Kunskap om bostadspolitik

Anställning

Vi erbjuder en 6 månaders provanställning som sedan går till tillsvidare på 50 %, med start 1 januari 2022 eller enligt annan överenskommelse. Vi har självklart kollektivavtal och applicerar individuell lönesättning.

Just nu finns möjligheten att arbeta från valfri ort men du måste vara beredd att åka till Stockholm någon gång i månaden. Tjänsten har målstyrd och flexibel arbetstid – i stor utsträckning på dina villkor, så den går bra att kombinera med exempelvis studier. Helg och kvällsarbete förekommer vid medlemsarrangemang.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 12 november men tillsättning sker löpande så ansök redan idag genom att maila personligt brev och CV till generalsekreterare Henrik Malmrot på henrik.malmrot@jagvillhabostad.nu.

Om du har frågor om tjänsten maila då vår generalsekreterare Henrik Malmrot på henrik.malmrot@jagvillhabostad.nu.