Studentforum Göteborg jagvillhabostad.nu

Nu startar vi studentforum i Göteborg

Vill du engagera dig för studenters boende i Göteborg? Nu startar vi ett studentforum och bjuder in till ett uppstartsmöte den 30 maj! Studentforum anordnas av Hyresgästföreningen i samarbete med jagvillhabostad.nu i syfte att kraftsamla studenter och påverka boendesituationen i Göteborg.

Boendefrågan är en högt prioriterad fråga bland studenter och det är inte konstigt. Nyantagna studenter har ofta ingenstans att bo och många tvingas betala höga hyror under osäkra boendeformer i andra- eller till och med tredjehand. De som lyckats få tag i studentbostäder upplevs ofta ha lite att säga till om gentemot fastighetsägaren och tvingas därför stå ut med höga hyreshöjningar och dålig service.

Vi tror att vi behöver säkerställa att studenternas röster blir lyssnade på i den bostadspolitiska debatten. Genom ett studentforum kan vi skapa en mötesplats för alla studenter som vill engagera sig i bostadsfrågan, oavsett om du bor i en studentbostad, kollektiv, inneboende, andra/tredje hand eller söker boende för att kunna flytta hemifrån.

Tillsammans kan vi ta fighten för en rimligare boendesituation för studenter i Göteborg. Varmt välkommen på uppstartsmöte den 30 maj

Tid: 17.30-19.00
Plats: Arena: Första Lång.

OBS! Ingen anmälan behövs men gör gärna en intresseanmälan här (intresseanmälan är inte bindande).

Har du frågor? Vänligen kontakta cornelia.wennberg@hyresgastforeningen.se